keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Ruusuvesi (Rosa Unda)

Ruusuvesi on väritöntä, ruusujen tislauksesta sivutuottena syntyvää nestettä jota käytetään sekä kosmetiikassa että ruoanlaitossa, ja sitä saakin ostettua sekä apteekista, että etnisistä ruokakaupoista. Jälkimmäisissä ei ainakaan ole hinnalla pilattu..

Ruusulla on kautta aikojen ollut maineensa rakkauden kasvina, ja se on yhdistetty moniin rakkauden jumalattariin ja jumaliin, kuten Afroditeen, Dianaan ja Cupidoon. Lempeää ruusutarhan tunnelmaa hakeva voikin pirskottaa ruusuvettä voi vaikka hieman puhtaille lakanoille tuomaan joko suloisia unia tai lemmenvirettä jos jaat sängyn rakkaasi kanssa. Ruusuja on myös käytetty haju- ja tuoksuvesien ainesosina, ja ruusuvettä voi myös hyvin käyttää lemmenparfyymina. Mikäli tuntuu tehottomalta lotrata ruusuvettä suoraan iholle (esim. kovan hikoilun vuoksi), voi viktoriaanisen herrasväen tapaan pirskottaa tuoksua nenäliinaan, jota sitten pidetään hihassa, taskussa, tai vaikka kauluksen alla.

Ruusulla on ihoa kiinteyttäviä, ja ihohuokosia supistavia ominaisuuksia, ja ruusuvettä voidaan lisätä esim. kasvovesiin, tai sitä voidaan käyttää ihan siltään. Ruusuvesi paitsi raikastaa ihoa, myös tasapainottaa ihon ph-ta ja mm. vähentää punoitusta. Ruusuvettä kannattaakin kokeilla esim. couperosa-iholle. Peseytymisen jälkeen ruusuvettä voi suihkuttaa myös kosteisiin hiuksiin, jossa tuoksu hiusten jo kuivuttuakin pysyy. Mielestäni tuoksu voittaa kemiallisten hoitoaineiden haisut mennen tullen.

Huom: Raskaana olevien tulisi välttää ruusuvalmisteita, sillä sen tuoksu voi aiheuttaa pahoinvointia, kohdun ennenaikaista supistelua, ja jopa keskenmenon.
Vältä ruusuvettä myös mikäli olet yliherkkä tai allerginen ruusuille.

Ei kommentteja: