keskiviikko 4. elokuuta 2010

Sweet Yorkshire Pudding

Loikataan siis vaihteeksi Englantiin ;)

2 Kananmunaa
2 1/2 dl Maitoa
2 1/2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Sokeria
n.25 g Voita

-Laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Leikkaa voikuutiosta n. puolen sentin paksuinen viipale, ja leikkaa se pitkittäin kahtia, ja sitten molemmat palat kolmeen yhtä suureen osaan. Laita kuusipaikkaisen muffinssipellin koloihin kuhunkin yksi nokare voita
-Käytä muffinssipeltiä uunissa jotta voi sulaa, ota pelti sitten ulos uunista ja laita sivuun
-Riko kananmunat kulhoon, lisää sokeri, ja vatkaa kananmunat kevyesti
-Lisää maito seokseen koko ajan vatkaten, ja sitten jauhot samalla tavoin. Taikinan pitäisi olla tasaista, ja lettutaikinamaista
-Annostele taikina tasaisesti muffinssivuoan kuppeihin, ja laita heti kuumaan uuniin
-Paista 200'C ensin 3 min, ja vähennä lämpöä 175'C asteeseen ottamatta peltiä uunista
-Paista 175'C vielä 25 minuuttia, kunnes leivokset ovat kullankeltaisia ja kuohkeita.
-Anna Yorkshire Puddingin jäähtyä n.10 minuuttia, ja tarjoile mieleisten pannukakku/lettulisukkeiden kera (kuvassa vaaleaa siirappia).

*Joskus puddingin keskelle muodostuviin koloihin jää voisilmä, jonka voi kaataa pois mikäli ajatus alle teelusikallisen kokoisesta hyllyvästä rasvamäärästä nostaa hiukset pystyyn.

Yorkshire Pudding on eräänlainen pannukakun sukulainen. Tämä peri-brittiläisen keittiön keulakuvanakin tunnettu pulla tarjoillaan useimmiten suolaisten ruokien (kuten paisti, kastike ja potut) kyytipoikana, mutta varsinkin aterialta "ylijääneitä" Puddingeja voidaan yhtä hyvin nauttia jälkiruokana kermavaahdon ja hunajan kera, jolloin tulos muistuttaa köyhiä ritareita. Pannukakkumainen Pudding makealla höysteellä sopii hyvin näin suomalaisittainkin jälkiruoaksi vaikkapa hernekeitolle.
Mikäli tarjoilet Puddingisi suolapalana, jätä sokeri kokonaan pois ohjeesta (ei tarvitse edes korvata suolalla), ja valmista muutoin samalla tavalla.

Ei kommentteja: