maanantai 12. helmikuuta 2018

Fenkoli-Pastavuoka Kahdella Tavalla

500g Kuviopastaa
1 Iso tai 2 pienempää salaattifenkolia
1 Sipuli
4 Palaa pakastepinaattia
2 Valkosipulinkynttä
4 rkl Vehnäjauhoa
2 dl Kaurakermaa
50g Tofutin maustamatonta tuorejuustoketta
1 1/2 dl Uuniin sopivaa juustoketta
1 1/2 dl Parmesanjuustoketta
1 rkl Yrttisuolaa
Suola ja pippuria
Öljyä paistamiseen
Markista vuoan voiteluun

-Keitä pasta nippa nappa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä
-Voitele sopivan kokoinen uunivuoka markisnokareella. Jos markisnokareesta jää yli voit laittaa sen pannulle odottamaan vihanneksia
-Yhdistä juustokeraasteet ja sekoita kevyesti
-Pastan kiehuessa perkaa ja suikaloi sipuli ja fenkolit
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja kuullota sipuli ja fenkolit pehmeiksi. Lisää pinaatti, ja paistele kunnes se sulaa
-Mausta yrttisuolalla, ja lisää jauhot. Sekoita hyvin
-Kaada pannulle kaurakerma, ja huuhtele tetra pannulle kylmällä vedellä
-Lisää tuorejuustoke, ja hauduttele sekoitellen kunnes tuorejuustoke sulaa ja kastike sakoo
-Tarkista maku, mausta suolalla ja pippurilla
-Lisää kastikkeeseen about puolet juustokkeesta ja sekoita
-Kun pasta on valmista, kaada se voideltuun uunivuokaan
-Kaada päälle kastike, ja sekoita hyvin
-Kuorruta vuoka lopulla juustokeraasteella, ja paista ensin 200'C asteessa 1/2 h, ja nosta sen jälkeen lämpö 250'C asteeseen, ja paista kunnes pinta saa vähän väriä.
 
Fenkoli-Pastavuoka Soijapullilla:

Valmista samoin kuin edellä, mutta sulata lisäksi 1 pkt Hälsan's Kök:in soijapullia:
-Leikkaa pullat puoliksi tai neljään osaan, paista öljyssä, valuta ja laita sivuun
-Voit paistaa nyt kasvikset pullien paistoöljyssä
-Lisää pullat vuokaan pastan keralla, ja valmista loppuun kuten edellä.

*Itse käytin tässä parmesanjuustokkeen ohella Sheesyn Mature Cheddaria, mutta myös Violifea tai Wilmersburgeria kannattaa kokeilla.
Molemmissa esimerkkikuvissa on tuota soijapullaversiota ;)

Ei kommentteja: