perjantai 7. elokuuta 2015

Karee Udon

Udon-nuudelit japanilaisessa curry-kastikkeessa ovat simppeli muunnelma Karee-raisu annoksesta, ja sopii ainakin väriensä puolesta hyvin lautaselle näin kesän kääntyessä syksyyn ;)
Ohjeesta tulee kaksi annosta, mutta määrät on helppo tuplata.

About 300g (á 2-3 pkt) Udon-nuudeleita
n.200g Kuutioitua seitania tai esikäsiteltyä tofua
1 Pienehkö sipuli
1 Porkkana
n. 7-8 dl Dashia
1 tl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
1 Pala japanilaista curry-rouxia
1-2 rkl Soijakastiketta
Ripaus cayennenpippuria
Öljyä paistamiseen

(Karee Udon tofusta)

-Kuori ja lohko sipuli, ja kuori ja leikkaa porkkana puolikuu-paloiksi
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, lisää inkivääri, ja sekoittele, kunnes seos tuoksuu
-Lisää seitan tai tofu, ja paista siihen hieman väriä. Nostele sivuun lautaselle
-Lisää pannulle tarvittaessa vähän öljyä, ja kuullota sipulia ja porkkanaa niin, että sipuli saa kevyesti väriä (varo, ettei sipuli pala)
-Lisää seitan tai tofu takaisin pannulle, lisää dashi, ja hauduttele miedolla lämmöllä kunnes porkkanat ovat vähän pehmenneet (niiden ei siis tarvitse kiehua muusiksi)
-Lisää curry-roux pannulle, ja sekoittele kunnes se liukenee. Lisää nestettä tarvittaessa. Äläkä huoli, vaikka nestemäärä vaikuttaisi runsaammalta, kastikkeen ei tässä kuulu olla niin kiinteää kuin Karee Raisussa, vaan lientä saa jäädä
-Mausta kastike kevyesti soijalla, tarkista suola, ja lisää tarvittaessa
-Kastikkeen hautuessa laita nuudelivesi kiehumaan, ja keitä udonia muutama minuutti, kunnes se on pehmeää
-Siivilöi nuudelit, ja huuhtele kevyesti kylmällä vedellä
-Annostele nuudelit kulhoihin, ja lusikoi päälle currykastiketta. Koristele annos halutessasi hienonnetulla kevätsipulilla, ja tarjoile tuoreeltaan.

*Japanilaista curry-rouxia löytyy aasialaisia elintarvikkeita myyvistä marketeista eri tulisuusasteissa: Mild (mieto), Medium (keskivahva), ja Hot (tulinen), ja voit valita tähän ruokaa ihan minkä itse haluat. Kuitenkin japanilaiset curryt ovat tulisinakin paljon miedompia kuin esim. Intialaiset tai kaukoidän vastaavat. Jos pidät miedoista mauista, voit hyvin jättää ohjeessa mainitun cayennenpippurin pois. Itse kuitenkin pidän cayennesta tässä, se antaa ruokaan miellyttävää aromia :)
Halutessasi voit myös lisätä ruokaan myös yhden tuoreen, hienonnetun chilipalon (suosittelen mietoa tai keskivahvaa laijketta, sillä japanilaisen curryn ei ole tarkoitus hukkua chilinmaun alle). Perkaa ja hienonna chilipalko, ja lisää se pannulle kun sipuli alkaa pehmetä. Tai, jos olosi on flunssainen, lisää kastikkeeseen 1-2 valkosipulinkynttä inkiväärin ohella ;)

Ei kommentteja: