torstai 9. maaliskuuta 2017

Mausteiset Tofukebakot Kiinalaisittain

300g Kiinteää, maustamatonta tofua
Annos Hoi Sin BBQ-kastiketta
Öljyä tai markista paistamiseen

Lisäksi:
6 Grillitikkua
Kylmää vettä
-Valuta tofu, ja leikkaa se pitkittäin kuudeksi, pitkäksi pihviksi. Taputtele palaset kuiviksi esim. keittiöpyyhkeellä
-Hiero tofupalojen pintaan tasaisesti kastiketta, ja laita ne johonkin sopivaan, kannella suljettavaan boksiin, ja sitten jääkaappiin marinoitumaan vuorokaudeksi

-Seuraavana päivänä laita grillitikut likoamaan kylmään veteen about 1-2 h ennen ruoanlaittoa
-Kaavi liika kastike pois tofuista, kuumenna loraus öljyä, tai sulata nokare markista pannulla, ja paista tofuihin kaunis, rapsakka pinta. Jäähdytä
-Ohenna jäljelle jäänyttä kastiketta hieman vedellä (tai ananasmehulla), ja kuumenna kastike joko hellalla pikku kattilassa, tai vajaa pari minuuttia mikrouunissa niin, että se lämpenee kauttaaltaan, muttei ala kiehumaan
-Työnnä grillitikut varovasti tofujen sisään niin, että saat pieniä tofuvartaita
-Laita vartaat uunipellille, voitele tofut kastikkeella, ja laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen ja paista about 10 minuuttia
-Nosta pelti uunista ja käännä tofut, voitele taas kastikkeella, ja paista taas 10 min
-Tarjoile tofut tikuistaan keitetyn riisin, suunmukaisten kasvislisukkeiden, ja vaikka paahdettujen pähkinöiden, kera ja voitele ne halutessasi vielä kerran ylijääneellä kastikkeella ;)

Ei kommentteja: