maanantai 6. toukokuuta 2013

Tofusämpylät

Suunmukaisia sämpylöitä
Tofupihvejä
Salaattia (esim. Romaine tai Frisee)
Rucolaa
1 Sipuli
Suikaloitua paprikaa tai viipaloitua tomaattia
Viipaloitua tuorekurkkua
Maun mukaista chilikastiketta tai ketsuppia
Hernelevitettä
Mieleiseksesi maustettua majoneesia
 
Sämpylöiden Kokoaminen:

-Halkaise sämpylät pituussuunnassa
-Paahda sämpylänpuolikkaat halutessasi: Laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen, ja paahda niitä vastusten alla kunnes ne saavat kauniin, kullankeltaisen värin.
-Nypi leipää n. 1 cm:n syvyydeltä pois sämpylän pohjapuoliskosta, ja täytä kerroksella hernelevitettä
-Huuhtele salaatti, laita sivuun. Kuori sipuli, ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi
-Voit käyttää tässä sipuliviipaleita tuoreeltaan, tai paistaa ne halutessasi pannulla tilkassa öljyä
-Aseta sämpylän pohjapuoliskolle tofupihvi ja sipulia, ja mausta maun mukaan majoneesilla, chilikastikkeella tai ketsupilla. Lisää vähän salaatinlehtiä, rucolaa, paprikaa/tomaattia ja tuorekurkkua
-Laita päälle sämpylän toinen puolisko.

*Yliherkät ja allergikot voivat tietenkin jättää tästä paprikan/tomaatin pois. Itse suosittelen tähän BBQ-, tai Chilimaustettua majoneesia.

Ei kommentteja: