tiistai 27. lokakuuta 2015

Miso Udon

600g Tuoreita Udon-nuudeleita
200g Seitania
200g Kaalia
200g Pitkiä vihreitä papuja
4-5 Kuivattua siitakesientä
4-5 Tuoretta herkkusientä
1 Keskikokoinen sipuli
1 Punainen, tuore chilipalko
1 tl Suolaa
Öljyä paistamiseen
 
Kastike:
3 rkl Vaaleanruskeaa Miso-tahnaa
3 rkl Soijakastiketta
3 rkl Miriniä
-Vatkaa ainekset tasaiseksi

Lisäksi:
Hienonnettua kevätsipulia
-Laita sienet likoamaan kylmään veteen jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Jos käytät pakastepapuja, ota ne sulamaan hyvissä ajoin
-Paloittele seitan suupaloiksi, ja perkaa ja suikaloi chili
-Kuori sipuli, paloittele karkeasti
-Huuhtele pavut, ja leikkaa max. 5 cm:n pätkiksi. Paloittele kaali
-Perkaa herkkusienet, leikkaa kukin neljään osaan. Viipaloi siitakesienet
-Keitä nuudelit kypsiksi, siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä että nuudelit jäähtyvät, ja jätä siivilään valustumaan
-Keitä kaalia ja papuja kevyesti suolalla maustetussa vedessä kunnes kaali alkaa pehmetä. Siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja paista seitaniin vähän paistopintaa
-Lisää sipuli, japaista kunnes se alkaa muutua reunoilta läpikuultavaksi. Lisää kaali ja pavut, sekoita
-Lisää chili ja sienet, ja paistele, kunnes sienistä mahdollisesti irtoava neste haihtuu
-Lopuksi lisää nuudelit ja kastike, käännä levy pois päältä, sekoita hyvin kuumalla levyllä kunnes nuudelit ovat lämpimiä, mutta lopeta sitten kypsentäminen, ettei miso kitkeröidy
-Tarjoile tuoreen kevätsipulisilpun kera.

*Kaaliksi tähän sopii hyvin esim. kiinankaali tai savoijinkaali. Jos käytät kovempia lajikkeita, kuten valkokaalia, keitä sitä vähän pidempään.

Ei kommentteja: