torstai 17. maaliskuuta 2016

Vegeviillokki

Klassisen kanaviillokin ihana vegeversio maistuu krantuimmillekin sekasyöjille ;)

n.500g Oumphia
1l Kasvislientä
1 rkl Curryjauhetta
1-2 Valkosipulinkynttä
1 tl Sokeria
Ripaus Cayennenpippuria
2 rkl Sitruunamehua
Suolaa
Öljyä paistamiseen
 
Suuruste:
2 dl Kaurakermaa
1 1/2 dl Vehnäjauhoa
-Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi puuroksi

-Ota pakasteoumph sulamaan huoneenlämpöön n. 1/2 h ennen ruoanlaittoa, tai jääkappiin edellisenä iltana
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja paista oumphia hetki. Pieni paloja tarvittaessa vähän pienemmiksi, ja kuumenna oumph kauttaaltaan, mausta paistamisen aikana kevyesti suolalla
-Lisää kasvisliemi, curry, sokeri ja cayennenpippuri, ja kiehauta
-Purista joukkoon valkosipulinkynsi, sekoita
-Sekoita joukkoon suurus, ja hauduta sekoitellen kunnes kastike sakenee
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Lopuksi sekoita joukkoon sitruunamehu, ja tarjoile viillokki keitetyn riisin kera.

*Tähän sopivat parhaiten täysjyvä- tai pitkäjyväinen riisi. Tarjoa lisukkeena esim. raikasta salaattia, tai höyrytettyjä kasviksia.

Ei kommentteja: