keskiviikko 30. joulukuuta 2015

GungJung Ddukbokki

Eli korealaisia riisikakkuja herkullisessa soijakastikkeessa :)

1 Pussillinen (about 300g) Kapeita, sylinterinmuotoisia riisikakkuja
1 Keskikokoinen sipuli suikaloituna
1 Iso porkkana suikaleina
4 Kuivattua siitakesientä liotettuna ja suikaloituna
100-150g Esikäsiteltyä tofua
5 dl Kasvislientä tai vettä
Öljyä paistamiseen
Suolaa tarvittaessa

Marinadi:
1/2 dl Soijaa
4 rkl Sokeria
3 rkl Seesamiöljyä
2 Puristettua valkosipulinkynttä

Kastike:
4 rkl Soijaa
3 rkl Sokeria
1 1/2 tl Paahdettua seesamiöljyä
1/2-1 tl Gochugarua tai Cayennenpippuria
2 Viipaloitua valkosipulinkynttä
Mustapippuria myllystä
-Sekoita ainekset kipossa

Lisäksi:
Hienonnettua kevätsipulia
Paahdettuja seesaminsiemeniä

-Laita riisikakut likoamaan kylmään veteen about puolta tuntia ennen ruoanlaittoa. Jos kakut ovat jämähtäneet kiinni toisiinsa, irrottele ne käsin. Liota myös sienet ja paloittele kasvikset. Älä heitä sienten liotusvettä pois
-Kuutioi tofu ja viipaloi liotetut sienet erilliseen kippoon, ja lisää marinadi. Marinoi sieniä ja tofua n. 1/2 h. (eli sama aika riisikakkujen liottamisen kanssa)
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja lisää sipuli ja porkkana, kuullota hetki. Lisää sienet ja tofu marinadeineen, ja paista sekoittaen kunnes neste vähän haihtuu
-Lisää pannulle riisikakut, kastike, liemi, ja sienten liotusneste
-Hauduttele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia välillä sekoitellen, kunnes riisikakut pehmenevät, kastike sakenee, ja koostumus on sopiva. Mausta tarvittaessa suolalla
-Koristele annos hienonnetulla kevätsipulilla ja/tai paahdetuilla seesaminsiemenillä (ja unohda ne kuvaushetkellä), ja tarjoile esim. korealaisten pannukakkujen kera.

*Voit lisätä ruokaan kasviksia vähän maun mukaan, kokeile esim. paprikaa, herneitä tai papuja, retikkaa tai kesäkurpitsaa. Kannattaa kokeilla myös herkkusieniä tai osterivinokkaita siitakkeiden ohella tai niiden sijaan :)

Ei kommentteja: