perjantai 28. elokuuta 2015

Soondubu Chigae

Perinteisesti tämä ruokalaji valmistetaan pienessä, keraamisessa padassa, mutta korkeareunainen paistinpannu sopii tähän ihan hyvin :)

3-400g Silkkitofua (Extra Soft, miel.)
200g Vegefärssiä
200g Kiinankaalikimchiä
1 Keskikoinen sipuli
3 Valkosipulinkynttä
2 Kevätsipulinvartta
1-3 rkl Gochugarua
8 dl Kasvislientä tai Perus-Dashia
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen
Seesamiöljyä

-Ota vegefärssi sulamaan huoneenlämpöön pari tuntia ennen ruoanlaittoa, tai edellisenä iltana jääkaappiin
-Valuta tofua muutama tunti siivilässä tai kahvinsuodattimessa. Ole varovainen, extra soft tofu valahtaa äkkiä isosilmäisestä siivilästä tiskialtaaseen
-Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Leikkaa kimchi suupaloiksi
-Lorauta pannulle tilkka öljyä, ja tilkka seesamiöljyä, ja lisää gochugaru, sipuli, valkosipuli, ja kimchi liemineen
-Paistele sekoittaen kunnes seos tuoksuu, ja sipuli alkaa pehmetä
-Lisää vegefärssi, sekoita hyvin, ja paista hetki
-Kaada pannulle liemi, sekoita hyvin, ja anna kiehahtaa
-Hauduttele about vartti, ja hienonna sinä aikana kevätsipuli
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Lisää ruokaan tofu isoina paloina, tai yhtenä könttinä, jonka pienit sopiviksi paloiksi sekoittaessasi lastalla
-Lopuksi lisää kevätsipuli, ja sekoita varovasti ettei tofu muussaannu aivan tyystin
-Tarjoile tuoreeltaan

*Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä taittamaan ruoan tulisuutta. Mikäli haluat paksumpaa muhennosta, lisää maissisuurustetta (1 rkl maissitärkkelysjauhoja+1/2 dl vettä) ennen tofun lisäämistä. Älä kuitenkaan liioittele, ruoan ei ole tarkoitus muistuttaa vanukasta.
Paras tofu tähän muhennoksen on tietenkin soondubu (joskus suntofu), eli pehmeä silkkitofu, jonka pehmeä muovipakkaus muistuttaa kaupan valmiita, makkaramaisia vihannessose-pakkauksia. Ei tarvitse esikäsittelyä, vaan pakkauksen pää leikataan auki, ja tofu puristellaan pataan kypsymään.

Ei kommentteja: