lauantai 31. joulukuuta 2016

Pikainen Papusalaatti

Joskus saa olla laiska. Nopea ja herkullinen salaatti illanistujaisiin tai juhlapöytään valmistuu kätevästi tölkistä :)

200g Säilykekidneypapuja
200g Valkeita säilykepapuja
200g Pakasteherneitä
100g Pakastemaissia
1 Pieni sipuli
Nippu Lehtipersiljaa
1 tl Rouhittua kuminaa
Mustapippuria myllystä

Mausteöljy:
1/2 dl Oliivi-, tai rypsiöljyä
2 rkl Omenaviinietikkaa
2 tl Sokeria
1 tl Suolaa
2 Valkosipulinkynttä

-Ota pakasteet sulamaan hyvissä ajoin, n.1-1/2 h ennen ruoanlaittoa, tai jo aamulla jääkaappiin
-Sekoita mausteöljy, laita sivuun
-Valuta ja huuhtele pavut lävikössä kylmällä vedellä niin, etteivät ne enää vaahtoa. Nypi mahdolliset, näkyvät irtokuoret bioroskikseen
-Kuori ja hienonna sipuli
-Kaada pavut, herneet, maissi ja sipuli sekoitusastiaan, ja rouhi päälle tasaisesti pippuria, ja sirottele joukkoon kumina. Sekoita kevyesti
-Kaada joukkoon öljyseos, sekoita hyvin
-Hienonna lehtipersilja, ja lisää salaattiin. Sekoita. tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa, sokeria tai etikkaa.

*Voit käyttää tähän myös muita papuja, kuten härkä-, tai mustapapuja, tai vaikka säilykekikherneitä.
Samoin sipuliksi sopivat niin kelta-, puna-, salotti-, kuin hopeasipuli. Mistä vaan tykkäät, tai mitä sattuu kaapista löytymään ;) Reseptiin tarvitaan reilu 1/2 dl hienonnettua sipulia.
Mausta salaatti halutessasi myös korianterilla tai mintulla, itse käytin tähän pelkkää lehtipersiljaa, sillä tarjoilin räätin korianteria ja minttua sisältävien lisukkeiden kanssa.
Tämä salaatti on hyvä valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin, jolloin maut pääsevät oikein tekeytymään.
Tarjoile salaatin kera esim. hummusta ja pitaleipää, naania tai patonkia.

Ei kommentteja: