perjantai 28. lokakuuta 2016

Vihreä Pastakastike

Herkullinen ja täyttävä vihreä pastakastike tarjoaa mukavaa vaihtelua perinteisille, punaisille kastikkeille ;)

300g Vegefärssiä
200g Tuoreita herkkusieniä
1 Isohko sipuli
About 100 g Pakastepinaattia
3 Valkosipulinkynttä
3 rkl Vehnäjauhoja
8 dl Vettä tai kasvislientä
1 tl Oreganoa
1/2 - 1 dl Tuoretta Basilikaa
Suolaa ja Pippuria
Öljyä paistamiseen

-Ota vegefärssi sulamaan huoneenlämpöön about 20-30 min. ennen ruoanlaittoa tai edellisenä iltana jääkaappiin
-Perkaa ja hienonna sienet, sipuli ja valkosipuli
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja paista vegefärssi kauttaaltaan lämpimäksi ja pehmeäksi, eikä haittaa vaikka se saisi vähän väriäkin. Nosta valmis färssi sivuun
-Lisää pannulle öljyä, ja lisää sipuli, ja puolet valkosipulista. Paista sipuleita kunnes ne pehmenevät
-Lisää sienet, mausta kevyesti suolalla ja jatka paistamista kunnes sienistä irtoava neste haihtuu. Ei haittaa vaikka sipuli saisi tässä vähän väriäkin
-Kaada sekaan tarvittaessa hieman öljyä, ja lisää vehnäjauhot. Sekoita hyvin
-Kaada pannulle vesi tai liemi, lisää pinaatti ja oregano, rouhi joukkoon vähän pippuria, ja sekoittele, kunnes pinaatti sulaa ja seos on tasaista
-Lisää pannulle vegefärssi, ja loppu valkosipuli, ja sekoita hyvin
-Lisää tarvittaessa vettä tai lientä, färssi nimittäin imee sitä todella hyvin
-Hauduttele kastiketta kunnes koostumus on sopiva, ja nosta pannu levyltä
-Tarkista suola, ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria. Revi lopuksi kastikkeeseen basilikanlehdet, ja sekoita hyvin.

*Tarjoile kastike keitetyn, suunmukaisen pastan kera.
Mikäli kastike tuntuu liian laihalta, sekoita jossain pikkukipossa puolisen desiä vettä, ja 2 rkl vehnäjauhoja, ja suurusta tällä seoksella kastiketta kunnes se on halutun paksuista.

Ei kommentteja: