keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Yangnyeom Chojang

Yangnyeom chojang on paitsi kielennyrjäyttäjä, myös herkullinen, maustettu kastike, jota tarjoillaan lisukkeena ja pöytämausteena, etenkin riisiruokien keralla. Reseptit vaihtelevat vähän keittiön ja kokin mukaan, mutta tällainen perusversio on helppo ja nopea valmistaa omassakin köökissä:

About 3/4 dl Soijakastiketta
1 rkl Riisiviinietikkaa
Runsas 1 rkl Gochujang-tahnaa
4 tl Sokeria
2 Valkosipulinkynttä
1 Kevätsipulinvarsi
1 Punainen tai vihreä chilipalko

-Sekoita soija, etikka, gochujang ja sokeri kipossa
-Kuori valkosipulinkynsi, ja hienonna/purista se kastikkeeseen
-Hienonna kevätsipuli, ja perkaa ja hienonna chili. Lisää kastikkeesen
-Sekoita hyvin. Mikäli seos on kovin tankeaa, lisää tilkka kylmää vettä
-Säilytä valmista kastiketta jääkaapissa. Säilyy muutaman päivän

*Chojang on lyhenne Cho-Gochu-Jangista, joka tarkoittaa kastiketta, joka sisältää gochujang-tahnaa. Vertailun vuoksi, myös aiemmin esittelemäni Bibimjang on Chojang-kastike. Yangnyeom puolestaan tarkoittaa maustettua/mausteista :) Kastikkeen nimi ääntyy suunnilleen muodossa Jaahn-nieeom-dzhan.  Keittiöstä riippuen kastikkeeseen saatetaan lisätä tuoretta inkivääriä, seesaminsiemeniä tai -öljyä, tai hunajaa.

Ei kommentteja: