maanantai 2. toukokuuta 2016

Dubu Jorim

Eli haudutettu tofu korealaisittain on herkullinen ja kokeilemisen arvoinen tofuruoka ;)

200g Kiinteää tofua
Öljyä paistamiseen
 
Kastike:
3 rkl Vettä
3 rkl Soijakastiketta
1 tl Seesamiöljyä
1 tl Sokeria
1 tl Paahdettuja seesaminsiemeniä
1 tl Gochugarua, tms. hyvää chilijauhetta
1 Hienonnettu tai puristettu valkosipulinkynsi
About 1 dl Hienonnettua Kevätsipulia
-Sekoita ainekset keskenään

-Valuta ja kuivaa tofu. Valmista kastike tofun valustuessa
-Leikkaa tofu poikittain about sentin paksuisiksi viipaleiksi, ja taputtele viipaleita vähän kuivemmiksi
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja paista tofuihin hieman väriä
-Käännä levy pois päältä, ja kaada kastike tasaisesti tofujen päälle
-Hauduttele tofuja näin jälkilämmöllä kunnes neste haihtuu. Käännä tofut kerran haudutuksen aikana
-Tarjoile lämpimänä.

*Koristele tarjoiltavat tofut halutessasi tuoreella kevätsipulilla tai tuoreella chilillä. Jos haluat hieman makeampaa tofua, laita kastikkeeseen 2 tl sokeria.

Ei kommentteja: