tiistai 15. maaliskuuta 2016

Merellinen Tofukiusaus

500g Perunoita
1 Iso Sipuli
300g Savutofua
2 Valkosipulinkynttä
2 rkl Wakamemurua
2 rkl Maustamatonta tuorejuustoketta
2 dl Kaurakermaa
3 dl Kasvislientä tai vettä
1 rkl Maissitärkkelystä tai perunajauhoa
Suolaa, tai yrttisuolaa, ja pippuria
Öljyä paistamiseen
Korppujauhoa kuorrutukseen

-Kuori ja suikaloi perunat, ja laita ne sopivankokoiseen uunivuokaan
-Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli
-Avaa tofupakkaus tiskialtaan päällä, ja valuta neste viemäriin. Taputtele tofua halutessasi kuivemmaksi esim. keittiöpyyhkeellä
-Suikaloi tofu, ja kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista tofusuikaleisiin hieman väriä, ja pieni suikaleita vähän paistellessasi
-Laita valmiit suikaleet sivuun
-Laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan kasvislientä tai vettä, laita sivuun
-Lisää tofunpaistopannulle tarvittaessa vähän öljyä, ja lisää sipulisilppu
-Kun sipulit alkavat pehmetä, sekoita joukkoon tofusuikaleet, tuorejuustoke, kaurakerma, ja kasvisliemi tai vesi, ja kiehauta, ja käännä levy pois päältä. Sekoittele kunnes tuorejuustoke liukenee kastikkeeseen
-Mausta suolalla ja pippurilla, lisää merilevä ja maissitärkkelysseos, ja sekoita
-Anna kastikkeen muhia, ajoittain sekoitellen, kunnes merilevä on turvonnut
-Kaada kastike perunoiden joukkoon vuokaan ja sekoita
-Peitä vuoka foliolla, ja paista 200'C asteessa about 1 h
-Nosta vuoka uunista, ja kokeile perunoiden kypsyyttä esim. puhtaalla hammastikulla, ja paista tarvittaessa vielä hetki
-Kun perunat ovat valmiit, sirottele pinnalle kevyesti korppujauhoja, ja laita vuoka uuniin, nosta lämpö 250'C asteeseen ja paista kunnes pinta saa hieman väriä.

*Ole tarkkana suolan kanssa, sillä perunat imevät suolaa, ja savutofu on aika suolaista.
Wakamelevää myydään kuivattuna sekä muruna että tikkuina. Suosittelen tähän muruiksi kuivattua levää, mutta jos käytät tikkuja, murskaa ne tasaiseksi ennen lisäämistä kastikkeeseen.

Ei kommentteja: