torstai 2. toukokuuta 2013

Currypyörykät

2 dl Vaaleaa Soijarouhetta
1 dl Spelttiä
1/2 dl Hienonnettua, tuoretta korianteria
1 dl Korppujauhoja
1 rkl Maissisuuruste-, tai perunajauhoa
1 Pieni sipuli
1 Valkosipulinkynsi
1 rkl Maun mukaista Curryjauhetta
1 tl Jauhettua korianteria
2 tl Suolaa
1 tl Seesamiöljyä
Kasviöljyä paistamiseen

Lisäksi:
Vettä speltin liotukseen
Kasvislientä soijarouheen keittämiseen
Näppikipon

-Huuhtele speltti ja laita se kulhoon. Laske päälle kylmää vettä, ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa
-Kaada yön yli lionnut speltti liotusvesineen kattilaan. lisää tarvittaessa vettä, ja keittele kunnes jyvät pehmenevät (n.20 min)
-Siivilöi speltti, huuhtele kylmällä vedellä, valuta, ja kaada sekoituskulhoon. Lisää tuore korianteri
-Kuumenna kattilassa kasvisliemi, ja lisää soijarouhe. Keittele rouhetta about 10-15 min, kunnes rouhe on pehmeää. Siivilöi rouhe, ja anna sen hetki valustua ja jäähtyä, ja laita sekoituskulhoon
-Kuori ja hienonna sipuli ja kuumenna pannulla tilkka öljyä. Lisää sipuli, ja kuullota sitä kunnes se muuttuu läpikuultavaksi
-Lisää curryjauhe ja korianteri, ja paista kunnes seos alkaa tuoksua. Kaada seos sekoituskulhoon, ja lorauta päälle seesamiöljy
-Purista joukkoon valkosipulinkynsi, lisää mausteet, korppujauhot ja suurustejauhot, ja sekoita hyvin
-Vaivaa käsin kiinteäksi taikinaksi
-Kostuta käsiä kevyesti näppikipossa, ja muotoile taikinasta 18 pientä pyörykkää:

-Lorauta taas pannulle öljyä, ja paista pyöryköitä tasaisesti käännellen, kunnes pyörykät ovat kauttaaltaan ruskistuneet:

*Tarjoile pyörykät esim. keitetyn riisin, ja kebabkastikkeen tai raitan kera.
Tähän sopivat parhaiten intialaistyyliset curryjauheet, ja kuten lähikaupan peruscurryjauhe, eli kiinalainen curry ei ole tähän niin hyvä. Ole kuitenkin varovainen, monet valmiscurryjauheet ovat tulisia, etenkin, jos ostit omasi itämaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneesta kaupasta.

Ei kommentteja: