keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Bataattilaatikko

About 1 kg Bataattia
2-3 dl Kaurakermaa
3-4 rkl Vehnäjauhoja
Iso loraus vaahterasiirappia
3 rkl Appelsiinimehua hedelmälohkosta
1 tl Suolaa
1/2 tl Pomeranssia
Ripaus kanelia
Ripaus Mustapippuria
Margariinia voiteluun ja kuorrutukseen

-Kuori ja perkaa bataatit, poista kannat
-Kuutioi bataatti, ja keitä 15-25 minuuttia, kunnes bataatti pehmenee
-Siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä, ja muussaa bataatit tasaiseksi vaikka haarukalla
-Sekoita bataattisoseen joukkoon vähän kaurakermaa, ja loput ainekset, ja sekoita hyvin. Lisää kermaa vähän kerrallaan kunnes saat tasaisen, notkean seoksen
-Maista. Lisää tarvittaessa siirappia tai mausteita
-Kaada valmis massa voideltuun uunivuokaan, ja tasoita pinta sopivaksi. Jos haluat, piirrä haarukan piikeillä kuvioita laatikon pintaan
-Kuorruta laatikko korppujauhoilla, ja viipaloi esim. juustohöylällä muutama lastu/nokare margariinia korppujauhokuorrutuksen päälle
-Paista 150'C asteessa n 1h 20 min, ja nosta lämpötila 250'C asteeseen, ja jatka paistamista kunnes pinta on saanut kauniin värin.

*Bataatit ovat yleensä aika suuria mukuloita, joten kaksi keskikokoista/pientä, a' 500g painavaa mukulaa riittää tähän hyvin. Eikä haittaa jos paino menee vähän yli, täytyyhän bataatit kuitenkin kuoria ennen käyttöä.
Mustapippurin voi hyvin korvata myös muskotilla, vaikka se vaikuttaakin hieman makuun.

Ei kommentteja: