tiistai 12. huhtikuuta 2011

Avokado-Tofusalaatti

Tämä on noidan keittiön vegaaninen, avokadolla höystetty versio munasalaatista.

2 Kypsää avokadoa
150g Silkkitofua
Annos majoneesia
Sitruunamehua
1 Valkosipulinkynsi
1/2 tl Sokeria
Suolaa tai yrttisuolaa
Mustapippuria myllystä
Ripaus cayennenpippuria

-Kiehauta ja valuta tofu. Leikkaa viipaleiksi ja taputtele palat vielä kuiviksi esim. keittiöpyyhkeeseen
-Kuori ja kuutioi avokadot, ja laita ne kulhoon. Tiristä kuutioille mehua sitruunasta, ja muussaa kuutiot harukalla pienemmiksi
-Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi, ja mausta suolalla, sokerilla, ja pippurilla
-Lisää tofu
-Sekoita joukkoon majoneesia about pari ruokalusikallista kerrallaan, kunnes seos on tasaista. Riko sekoitellessasi tofun rakennetta, mutta ole varovainen, silkkitofu murustuu tasaiseksi todella helposti, ja tässä salaatissa saa olla sattumia.
-Maistele sekoitellessasi, ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria
-Laita valmis salaatti tekeytymään jääkaappiin n. 15 minuutiksi, ja tarjoile leivän kera.

*Joo, ulkonäöllään tämä räätti ei voi ylpeillä, mutta maku korvaa jos vähän estetiikassa häviääkin ;)
Kokeile salaattia myös sämpylöiden täytteenä, tai uuni-, tai keitinperunoiden lisukkeena. Tämä sopii hyvin myös eväsrasioihin, esim. riisin kera.
Mikäli muuten pidät mausteisesta, sekoita ihmeessä joukkoon 1 rkl hyvää chilikastiketta (esim. Sriracha). Mikäli et ole yliherkkä tai allerginen, voit kokeilla maustaa salaattia myös ripauksella paprika-, tai curryjauhetta.

Ei kommentteja: