maanantai 22. huhtikuuta 2013

Viiden Aarteen Kasvispaistos

1 Isohko, tai 2 pienempää porkkanaa
3 Kuivattua siitakesientä
200g Bambunversoja
1 dl Kuivattuja tiikerililjan nuppuja
1 dl Ryöpättyä pinaattia
1 Kevätsipuli varsineen
2-3 rkl Soijakastiketta
1 tl Fariinisokeria
Suolaa

-Liota sienet ja nuput kylmässä vedessä, mielellään yön yli jääkaapissa
-Valuta bambunversot, ja perkaa ja paloittele sienet ja vihannekset suupaloiksi
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja lisää porkkanat
-Paistele porkkanoita pari minuuttia, ja lisää pannulle bambunversot, tiikerililjan nuput, pinaatti, sienet, ja sokeri, ja paistele sekoitellen muutama minuutti
-Mausta kasviksia paistamisen aikana kevyesti suolalla
-Lisää lopuksi kevätsipuli ja soija, ja sekoita hyvin
-Maista suola, lisää tarvittaessa
-Tarjoa paistos sellaisenaan keitetyn riisin kera.

*Kun koostumukseltaan ja makumaailmaltaan erilaisia aineksia paistetaan yhdessä, kiinassa puhutaan aarteista. Tällaiset aarreruoat sisältävät minimissään kahta ainesta, mutta niitä voi olla jopa kymmenen erilaista. Perusajatus on, että ruokaan valitaan suutuntumalta, sekä esteettisesti erilaisia aineksia; kasviksia, juureksia, ja sieniä. Erilaiset kasviskimarat ovat perinteisimpiä, ja yhdistetty Buddhaan, mutta uudemmat aarreruoat voivat sisältää myös erilaisia eläimiä, usein meren-, ja maan eläviä, selkärankaisia ja selkärangattomia yhdessä.

Ei kommentteja: