tiistai 9. huhtikuuta 2013

Punajuuri-Porkkanapasta

250g Kuviopastaa maun mukaan
1 Iso punajuuri
1 Iso porkkana
1 Keskikokoinen sipuli
2 Valkosipulinkynttä
1 dl Vettä tai kasvislientä
2 dl Kaurakermaa
1/2 tl Kuivattua timjamia
1/2 tl Kuminansiemeniä
Hieman chilikastiketta jos haluat
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen
2 rkl Ravintohiivahiutaleita

-Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja laita sivuun
-Pastan kiehuessa kuori, perkaa ja suikaloi punajuuri, porkkana ja sipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet
-Rouhi kuminansiemeniä vähän morttelissa
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja lisää sipuli, punajuuri ja porkkana, ja paista kunnes sipuli alkaa pehmetä. Mausta kevyesti suolalla paistamisen aikana
-Lisää valkosipuli, timjami, kuminat ja vesi tai liemi, ja hauduttele kunnes neste on melkein haihtunut
-Kaada pannulle kerma, ja hauduttele sekoitellen kunnes seos paksunee. Mausta halutessasi chilikastikkeella. Nosta pannu levyltä ja lisää ravintohiiva. Sekoita hyvin
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa, ja mausta pippurilla
-Lopuksi lisää pasta kastikkeeseen, ja sekoita hyvin

*Tarjoile pasta tuoreeltaan esim. salaatin ja ruisleivän kera. Ruokaisuutta lisäämään voit paistaa lisäksi myös kasvispihviä tai -pullat :)
Timjamin sijaan tähän kannattaa kokeilla myös meiramia tai rakuunaa.

Ei kommentteja: