keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Seesamikastike

Tämä herkullinen kastike sopii hyvin esim. höyrytettyjen tai kevyesti paistettujen ruokien, vihannesten, ja kylmien nuudelien seuraksi:

2 rkl Seesamitahnaa
2 rkl Soijakastiketta
2 rkl Dashia
1 rkl Riisiviinietikkaa
Vajaa 2 tl Sokeria
n. 1/2 tl Shichimi togarashia
 
Lisäksi:
Paahdettuja seesaminsiemeniä

-Sekoita ainekset kipossa, ja mausta shichimillä
-Kastikkeen tulisi olla vanukasmaisen paksua. Ohenna kastiketta tarvittaessa dashilla, tai lisää seesamitahnaa jos kastike jää löysäksi
-Lisättyäsi kastiketta sopivaan ruokaan, sirottele päälle vielä paahdettuja seesaminsiemeniä.

*Shichimi togarashi tarkoittaa vapaasti käännettynä "seitsenpippuria", ja se on japanilainen chilimausteseos, jossa aineksia voi kuitenkin olla yli tai alle seitsemän. Maustettua chilipippuria voi löytää aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista. Voit myös kokeilla kastikkeeseen shichimin sijaan rouhittua mustapippuria, tai chiliä. Jos tarjoat tätä kylmien nuudelien kanssa, kokeile soijakastikkeen sijaan Kaeshia. Sokerin voi tällöin jättää kastikkeesta pois.
Noidankoto suosittelee maustamatonta perus-seesamitahnaa (esim. Urtekram).

Ei kommentteja: