perjantai 9. joulukuuta 2011

Pikaiset Pinaattikierteet

500g Lehti-, tai torttutaikinalevyjä
200g Juustokeraastetta
Oliiviöljyä
Vehnäjauhoja
Kasvikermaa voiteluun

-Ota pakastetaikina sulamaan hyvissä ajoin

Täyte:
Reilu 2 dl Cashewpähkinöitä
2 dl Vegefraichea
1-2 tl Dijonin sinappia
200g Pakastepinaattia
1 rkl Oliiviöljyä
Suolaa (tai yrttisuolaa) ja pippuria

-Rouhi/jauha pähkinät mahdollisimman hienoksi
-Ota pinaatti sulamaan johonkin kippoon, ja kaada sulamisvesi pois
-Lisää vegefraiche, sinappi, pinaatti ja öljy pähkinärouheesen ja sekoita hyvin. Mausta suolalla tai yrttisuolalla ja pippurilla maun mukaiseksi

(Hienoksi rouhitut cashewpähkinät muistuttavat leivänmuruja)

-Kaada pikku kippoon vähän kasvikermaa, ja laita uuni lämpeämään 225'C asteeseen. Kannattaa myös tarkistaa paistolämpötila taikinapaketista
-Järjestele valmiit taikinalevyt yhteen isoksi suorakulmioksi, nyplää saumat yhteen ja kaulitse sopivan kokoiseksi, kiinteäksi levyksi. Käytä apuna vehnäjauhoja, jos tarvitset
-Lorauta taikinaleylle tilkka oliiviöljyä, ja levitä öljy levylle
-Levitä täyte taikinalevylle niin, että yläreunaan jää hieman tyhjää tilaa
-Ripottele lopuksi hieman juustokeraastetta täytteen päälle

-Kääri taikinalevy täytteineen pituussuunnassa pitkäksi rullaksi. Nyplää sauma umpeen
-Kostuta kädet oliiviöljyllä, ja voitele taikinarulla kauttaaltaan
-Leikkaa taikinarulla about 3 cm paksuiksi paloiksi, ja asettele palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä muutama sentti paistovaraa palojen väliin
-Sipaise vähän kasvikermaa palojen päälle, ja ota hyppysiisi nippu juustoketta. Vie sormet voidellun taikinarullan päälle, ja paina juustoke rullan keskelle
-Paista kierteitä n. 15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kaksinkertaisen kokoisia ja saaneet vähän väriä.

*Itse käytin tässä kaurakermaa. En suosittele tähän kookoskermaa, sillä se antaa liikaa makua. Sinapin voi halutessaan jättää pois, tai korvata esim. chilikastikkeella.
Pinaattikierteiden kuorruttamiseen kannattaa kokeilla myös juustokekuorruketta :)

Ei kommentteja: