perjantai 12. kesäkuuta 2015

Peruna-Parsakaalisalaatti

Nom nom nom :)

About 1 kg Pottuja
Pieni broccoli
1 Hapahko omena
1 Tuorekurkku
Pari isoa kevätsipulinvartta
1/2 Sitruuna
Mustapippuria myllystä
 
(Salaatti sekoitusastiassaan. Kippaa räätti johonkin kivaan tarjoilukulhoon, niin se näyttää siistimmältä)

Kastike:
1 Annos majoneesia
2 dl Vegefraichea (esim. Oatly)
1 Valkosipulinkynsi
1 rkl Dijonin sinappia
1 tl Sokeria
1-2 tl Suolaa
Ripaus cayennenpippuria

-Sekoita majoneesi, smetana, sinappi ja valkosipuli tasaiseksi, mausta sokerilla, suolalla, ja cayennenpippurilla
-Anna tekeytyä jääkaapissa n. 10-15 min.

-Perkaa broccoli ja leikkaa se nupuiksi
-Höyrytä tai keitä perunat ja broccoli kypsiksi (erikseen) ja kuori perunat
-Jäähdytä perunat ja broccoli
-Kuori, perkaa ja kuutioi omena, ja purista omenakuutioille sitruunasta tasaisesti mehua, sekoita. Tiristä loppu sitruuna majoneesiseokseen ja sekoita.
-Kuutioi jäähtyneet perunat kulhoon ja lisää broccolin nuput ja omenakuutiot
-Huuhtele kurkku ja leikkaa se pituussuunnassa kahtia. Leikkaa myös puolikkaat pituussuunnassa kahtia, ja sitten viipaloi pitkulaiset palat n.1/2 -1 cm:n paksuisiksi paloiksi
-Lisää kurkku perunoiden sekaan
-Hienonna kevätsipuli, ja lisää kulhoon
-Lopuksi lisää kulhoon kastike, mausta mustapippurilla, ja sekoita hyvin
-Peitä sekoitusastia kannella (tai laita salaatti pienempään rasiaan) ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.

*Valitse kaupassa tasakokoisia perunoita, niin ne kypsyvät tasaisesti. Valitse tähän vihreä omena, ne ovat yleensä hapokkaampia kuin punaiset tai keltaiset. Saat perunasalaattiin kesäistä twistiä lisäämällä joukkoon myös hieman tuoretta tilliä. Jos haluat voimakkaamman makuista kastiketta, lisää vähän enemmän sinappia.
Broccolin yli jäävän varsiosan voi kuorittuna höyryttää esim. suikaleina lämpimän ruoan lisukkeeksi, tai hyödyntää vaikkapa ihaniin kasviskuvioihin ;)

Ei kommentteja: