keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Sinappinen Kevätsipulipasta

500g Suunmukaista kuviopastaa
2 rkl Vehnäjauhoja
Loraus rypsiöljyä (tms. hyvää kasviöljyä)
1 dl Kasvislientä
1 dl Kaurakermaa
2 rkl Dijonin sinappia
2 Valkosipulinkynttä
1-2 rkl Ravintohiivahiutaleita
n.1 dl Hienonnettua kevätsipulia
Ripaus kurkumaa värin vuoksi
Suolaa ja cayennenpippuria

-Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta
-Voit hienontaa valkosipulin, mutta suosittelen puristinta
-Mittaa jauhot laakealle pannulle, ja lorauta joukkoon öljyä niin, että saat helposti sekoiteltavan tahnan
-Kuumenna, ja sekoittele jauhoseosta kunnes se alkaa saamaan väriä
-Lisää pannulle valkosipuli ja sinappi, ja sekoita ne hyvin jauhoseokseen
-Kaada pannulle kasvisliemi koko ajan sekoittaen, ja sitten kerma. Sekoita hyvin, ja keittele seosta kunnes se sakenee
-Lisää vähän kurkumaa, niin että saat sopivan kullankeltaisen kastikkeen
-Nosta pannu levyltä, ja sekoita joukkoon ravintohiiva, ja mausta suolalla ja cayennenpippurilla maun mukaan
-Lopuksi lisää pasta ja kevätsipuli, sekoita hyvin.

*Tarjoile lisäksi esim. patonkia tai salaattia. Jälkiruoaksi sopii hyvin hedelmäsalaatti. Ravintohiiva lisää pöperön ruokaisuutta, mutta sen voi myös halutessaan jättää pois.

Ei kommentteja: