torstai 13. marraskuuta 2014

Gado Gado

Indonesialainen maapähkinäkastike maistuu lisukkeena esim. tuoreiden tai höyrytettyjen kasvisten kera.

1 Pienehkö sipuli
2 Valkosipulinkynttä
1 Perattu, punainen chilipalko (tai 1/2-1 tl chilijauhetta)
1 tl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
2 dl Vettä
1 rkl Palmusokeria
4 rkl Maapähkinävoita (Chunky tai Smooth)
1/2 tl Suolaa
Sitruunamehua
Öljyä paistamiseen

-Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna ne pieniksi. Hienonna myös chilipalko. Jos käytät palmusokeripaloja, rouhi niitä vähän morttelissa
-Purista mehut sitruunasta
-Kuumenna pannulla tai kasarissa tilkka öljyä ja lisää sipuli-valkosipuli-chilisilppu ja inkivääri. Kuullota seosta kunnes sipuli pehmenee
-Kaada pannulle vesi, ja lisää sokeri ja pähkinävoi. Sekoita hyvin, ja keittele kasaan (n.15-20min) miedolla lämmöllä kunnes koostumus on sopiva
-Mausta valmis kastike suolalla ja parilla ruokalusikallisella sitruunanmehua

*Tarjoile Gado Gado kuumana kastikkeena tai kylmänä dippinä esim. kasvisten, tempehin tai tofun kera. Kastike maistuu myös satay-vartaiden kera. Viimeistele annos kupillisella keitettyä riisiä.

Ei kommentteja: