torstai 13. toukokuuta 2010

Vihreä Pestodippi

Tämä omiin suosikkeihini kuuluva kastike nyt on hävyttömän helppo, mutta monikäyttöinen ja herkullinen:

200g (1 prk) Vegesmetanaa
2 rkl Vihreää pestoa
1 Valkosipulinkynsi
1/4 tl Suolaa
1/2 tl Sokeria
Mustapippuria myllystä

-Kuori valkosipulinkynsi ja puserra valkosipulinpuristimella vegesmetanan joukkoon
-Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin
-Anna tekeytyä kannella peitettynä jääkaapissa 15-30 min ennen tarjoilua

*Tarjoile pestodippi tikuiksi tai nupuiksi leikattujen, tuoreiden vihannesten kera. Hyviä dipattavia ovat esim. Porkkana, nauris, tuorekurkku ja paprika, sekä broccolin ja kukkakaalin palat. Pestodippi sopii myös lämpimien dipattavien, kuten ranskanperunoiden, erilaisten pullien ja nuggettien, keitetyn parsan, ja paistettujen juureslohkojen kanssa tarjottavaksi.
Pestodippi sopii myös kylmäksi kastikkeeksi esim. keitettyjen tai paistettujen perunoiden, kasvispihvien, tai tofun kanssa.

Dippiä kannattaa kokeilla myös punaisesta pestosta. Silloin tuloksena on tietenkin Punainen Pestodippi :)

Ei kommentteja: