torstai 25. marraskuuta 2010

Xiang Bing

Noidan keittiön kiinalaiset lihapiirakat sopivat myös vegeille ;) Ensiksi minun on pahoiteltava, ettei yksikään kuva valmiista piirakoista lautasella valitettavasti onnistunut, mutta tuossa viimeisessä kuvassa pannulla on ihan havainnollinen kuva valmiista piirakoista :)

Taikina:
n.6 dl Vehnäjauhoja
2 1/2  Lämmintä vettä

-Sekoittele vesi jauhoihin niin että saat pehmeän taikinan. Lisää tarvittaessa jauhoja
-Peitä taikinakulho kostutetulla leivinliinalla, ja anna tekeytyä n. 1/2 tuntia.  Valmista sillä välin täyte:

Täyte:
400g Vegefärssiä
2 Kananmunaa
Pari hienonnettua kevätsipulia
2 Hienonnettua valkosipulinkynttä
1 rkl Hienonnettua inkivääriä
1 rkl Soijaa
1 tl Tummaa riisiviinietikkaa
1 rkl Fariinisokeria
1 tl Maissitärkkelysjauhoa
Suolaa ja pippuria (miel. setsuaninpippurua)
Seesamiöljyä

Lisäksi:
Ruokaöljyä paistamiseen

-Lorauta pannulle tilkka öljyä, ja kuullota siinä inkivääriä hetki. Lisää jauheliha, ja paista kypsäksi. Valuta lihat ja nosta kulhoon. Ota rasva talteen
-Vatkaa munat kevyesti, ja lisää pannulle tilkka liharasvaa. Paista munat pehmeäksi kokkeliksi, ja lisää lihojen joukkoon kulhoon
-Lisää kulhoon kevätsipuli ja mausteet, ja pirskottele päälle kevyelti seesamiöljyä. Sekoita hyvin, laita sivuun.

Piirakoiden kokoaminen:

-Käytä jauhoja apuna, ja jaa taikina viiteen, tasakokoiseen osaan, ja kaulitse osa kerrallaan litteäksi, halkaisijaltaan n. 20 cm ympyräksi, ja lusikoi keskelle runsaat 3 rkl täytettä
-Nappaa pystysuorassa taikinan vastakkaisilta reunoilta kiinni, ja nappaa ne keskeltä yhteen. Toista sama vaakasuorasta, ja nyplää näin piirakka umpeen. Ota piirakka käsiisi, ja muotoile siitä varovasti tasainen "pulla". Laita sivuun kevyesti jauhotetulle alustalle. Nyplätty puoli jää siis pohjaksi
-Toista vaiheet kunnes kaikki pullat ovat valmiit
-Älä huoli vaikka piirakanaihiot olisivatkin tässä vaiheessa vähän epämääräisen näköisiä, sillä lopullisen muotonsa ne saavat paistettaessa. Lue eteenpäin.

-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja asettele 2-3 pullaa kerrallaan paistumaan
-Paista yhtä puolta vajaa pari minuuttia, kunnes pohja saa kauniin, kullanruskean sävyn, ja käännä piirakka ympäri (älä huoli, se kyllä litistyy paistuessaan)

-Paista taas pari minuuttia, kunnes ruskistuu. Nosta lastaa tai puikkoja apuna käyttäen piirakka kyljelleen, ja paista reunat myös kypsiksi. Tämä on helpompaa kuin luulisi, muotonsa ansiosta piirakkaa on helppo paimentaa pannulla ja reunat paistuvat nopeasti. Valmiit piirakat ovat litteähköjä, symmetrisen kiekon muotoisia

-Voit myös paistaa piirakat vaiheittain; Yksi pannulle, ja kun käännät sen, laitat toisen paistumaan , ja kun käännät kakkospiirakan, voit aloittaa reunojen paistamisen ensimmäisestä, jne.

*Tarjoile Xiang Bing -piirakat tuoreina ja lämpöisinä, tai vähän jäähtyneinä. Lisukkeiksi sopivat hyvin erilaiset maustekastikkeet, mutta maistuvat nämä ilmankin. Tarjotessasi kiinalaiset lihapiirakat aterian osana, keitä lisukkeeksi riisiä. Jälkiruoaksi, ja hyväksi vastapainoksi tuhdeille piirakoille sopivat tuoreet hedelmät.

Xiang Bing Vegaaneille:

Korvaa kananmunat 100g:lla valutettua, murusteltua tofua ;)

Ei kommentteja: