tiistai 15. helmikuuta 2011

Suan La Tang

Tämä perinteinen kiinalainen, happaman tulinen keitto saa lempeän tulisuutensa chilin sijaan valkopippurista.

250g Tofua
5 Kuivattua siitakesientä
1 Porkkana
1 Pieni sipuli
1 l Kasvislientä
4 Viipaletta inkivääriä
2 rkl Valkopippuria
2 rkl Soijakastiketta
3 rkl Tummaa viinietikkaa
Seesamiöljyä
Suolaa tarvittaessa

Suurustukseen:
1/2 dl Kylmää vettä
2 rkl Maissitärkkelystä

Lisäksi:
Hienonnettua kevätsipulia

-Laita sienet likoamaan lämpimään veteen, ja viipaloi ne
-Kuori ja suikaloi porkkana, ja sipuli, huuhtele, valuta ja kuivaa tofu, leikkaa kuutioiksi
-Mittaa liemi kattilaan ja lisää inkivääri. Kuumenna, ja lisää kattilaan  tofu, sienet, porkkana, sipuli, soija, etikka ja valkopippuri
-Keittele hiljalleen n.15 minuuttia
-Lisää suurustetta keittoon niin että koostumus muuttuu vähän paksummaksi, ja sekoita kunnes koostumus on sopiva. Lorauta keittoon vielä tilkka seesamiöljyä
-Tarjoile keitto hienonnetun kevätsipulin ja keitetyn riisin kera.

*Mikäli haluat tulisempaa keittoa, lisää valkopippuria, jos taas happamampaa makua, lisää etikkaa.
Tämä perinteinen keitto on kotiutunut myös Vietnamiin, missä se tarjoillaan usein Pho-tyyliin riisi-, tai vehnänuudelien kera. Eli nuudelit keitetään erikseen, annostellaan annoskulhoihin, ja sitten annostellaan keittoa päälle :)

Ei kommentteja: