perjantai 4. maaliskuuta 2011

Kermainen Englannincurry Seitanista

Peruscurryjauheen juuret löytyvät englannista, missä se kehittyi Englannin silloisen siirtomaan; Intian, innoittamana. Intilaista mauste ei kuitenkaan ole.

3-400g Esikeitettyä, paloiteltua seitania tai curryseitania
1 Iso sipuli
2 dl Kookoskermaa
2 dl Kaurakermaa
1 Hienonnettu valkosipulinkynsi
2-4 Palaa pakastepinaattia
Suolaa
1-2 tl Sokeria
Öljyä paistamiseen
 
Mausteseos:
2 rkl Perus-curryjauhetta lähikaupasta
1/2 tl Jauhettua korianteria
1/2 t1 tl Kardemummaa tai 5 vihreää luottia
1-2 tl Chilijauhetta

Suuruste:
1/2 dl Kylmää vettä
1 rkl Maissitärkkelystä

Lisäksi:
Tuoretta korianteria

-Viipaloi sipulit, sekoita mausteseos
-Kaada mausteseos pannulle ja kuumenna sekoitellen kunnes mausteet alkavat tuoksua
-Lisää pannulle reilu loraus öljyä, ja paista mausteita hetki
-Lisää sipulit ja valkosipuli pannulle, ja paista kunnes ne pehmenevät ja ottavat hieman väriä
-Lisää seitan ja jatka paistamista kunnes se saa vähän väriä. Mausta suolalla
-Kaada joukkoon kookos-, ja kaurakerma, ja huuhtele pakkaukset pannulle parilla tilkalla vettä
-Lisää pinaatti ja sokeri, ja mausta kevyesti suolalla
-Hauduttele miedolla lämmöllä n. 7 min. ja lisää suurus. Sekoita hyvin, kunnes kastike paksunee
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Lisää kastikkeeseen lopuksi n.1/2 dl tuoreita, hienonnettuja korianterinlehtiä ja tarjoile keitetyn riisin kera.

*Myös säilykeseitan sopii tähän hyvin. Seitanin sijaan voit kokeilla myös esikeitettyjä, vaaleita soijasuikaleita, tai friteerattua tofua. Mikäli haluat makeampaa currya, lisää vähän sokeria. Lisukkeeksi sopivat esim. Naan-leivät ja raita-kastike.

Ei kommentteja: