torstai 1. heinäkuuta 2010

Sinappinen Kermakastike

2-3 dl Kasvislientä
2 dl Kaurakermaa
1-2 rkl Dijonin sinappia
1 rkl Vaahterasiirappia
1 tl Pippurisekoitusta
1/2 tl Hienonnettua, kuivattua timjamia
 
Suuruste:
3/4 dl Haaleaa vettä
2-3 rkl Vehnäjauhoja
-Sekoita jauhoja veteen kunnes seos muistuttaa löysää tapettiliisteriä

-Kuumenna liemi kattilassa ja sekoita siihen kerma
-Hauduta hetki miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen
-Lisää sinappi, siirappi ja mausteet, sekoita hyvin, keittele hetki
-Lisää kastikkeeseen suurustetta vähän kerrallaan, kunnes saat halutun paksuista kastiketta. Kaikkea suurustetta ei siis tarvitse tässä käyttää

*Mikäli valmistat kastiketta jonkin uunissa kypsennetyn ruoan lisukkeeksi, voit käyttää myös vuokaan valuneen nesteen kastikeliemenä.
Kokeile pippurisekoituksen sijaan laittaa kastikkeeseen vain yhtä pippuria (kokeile viher-, mauste-, tai rosépippuria).
Erilaisia vivahteita saat myös korvaamalla timjamin kuivatulla basilikalla, tai kuivatulla rakuunalla.

Ei kommentteja: