perjantai 15. marraskuuta 2013

Kasvisnuudelit

Yksinkertaista ja maukasta :)

200g Riisivermicelliä
Reilu 1/2 dl Kasvislientä
200g Kiinankaalia
1 Porkkana
2 Sellerinvartta
1 Maun mukainen, punainen chilipalko
2 Valkosipulinkynttä
3 rkl Soijakastiketta
1 rkl Sokeria
Mustapippuria myllystä
Öljyä paistamiseen
 
Lisäksi:
Makeaa tai tulista chilikastiketta tarjoiluun

-Täytä nuudelinkeittokattila vedellä, ja laita se kiehumaan. Käsittele kiehumista odotellessasi kasvikset:
-Perkaa kasvikset. Suikaloi kiinankaali ja porkkana, ja hienonna valkosipuli. Raasta sellerinvarret, ja hienonna raastimen ulkopuolelle jäänyt aines keittiöveitsellä
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja lisää valkosipuli. Paista sekoitellen, kunnes se saa hieman väriä
-Lisää pannulle porkkanat, ja paista hetki
-Lisää kiinankaali, selleri, chili, mausteet ja kasvisliemi. Paista sekoitellen kunnes neste haihtuu, ja käännä levy pois päältä. Jos nuudelit eivät ole vielä valmiita, nosta pannu levyltä
-Kun vesi kiehuu, lisää nuudelit, ja keittele 2-3 min, kunnes ne ovat notkeita, mutta tarjoavat silti puruvastusta
-Siivilöi nuudelit, huuhtele kylmällä vedellä, ja kaada pannulle, nosta pannu levylle
-Sekoittele jälkilämmöllä nuudelit kasviksiin
-Tarjoile annoksen kera makeaa tai vahvaa chilikastiketta.

*Tähän ruokaan kannattaa kokeilla myös broccolia, kesäkurpitsaa tai pitkiä vihreitä papuja.

Ei kommentteja: