maanantai 28. tammikuuta 2013

Kyabetsu no sen-giri

Eli suikaloitu kaali. Joo, tämä on taas näitä "hävyttömän helppoja" juttuja, mutta ei voi mitään, hyvää se on:

1 Pieni keräkaali

-Leikkaa kaalinpää puoliksi
-Leikkaa puolikkaatkin puoliksi kannan kohdalta ja leikkaa kiilamaiset kantapalat irti
-Aloita kaalin suikaloiminen palan pyöreästä reunasta, ja siivuta näin koko pala
-Kaalia kannattaa suikaloida sitä mukaa kuin annokset valmistuvat. Valmis, suikaloitu kaali nahistuu helposti.

*Suikaloitu kaali sopii tuoreeksi lisukkeeksi kaikenlaisten paistettujen, ja etenkin uppopaistettujen ruokien kanssa. Perinteisesti tätä tarjotaan uppopaistetun porsaankotletin, eli tonkatsun keraa, mutta se sopii hyvin myös tofujen ja seitanin seuraksi. Kaalisuikaleita voi halutessaan hieman pirskottaa sokeroidulla etikalla. Tähän suosittelen lämpimästi varhaiskaalia, naminam :)

Ei kommentteja: