maanantai 23. toukokuuta 2011

Kotoisat Hampurilaiset

Hampurilais- tms. sämpylöitä
Suunmukaisia pihvejä maun mukaan
Etikkakurkku
Cheddarjuustoketta
Ruukullinen hyvää salaattia (tässä Romainea)
Yksi puna- tai keltasipuli
Punainen tai vihreä paprika (tai molempia)

Lisäksi:
Majoneesia
Ketsuppia

-Kuori ja viipaloi sipuli, perkaa ja viipaloi paprikat, viipaloi etikkakurkku, huuhtele salaatti
-Paista pihvit pannulla, laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Halkaise sämpylät ja asettele puolikkaat uunipellille sisuspuoli ylöspäin, ja paista uunissa muutama minuutti, että sämpylät lämpeävät ja nosta pois uunista

Hampurilaisen kokoaminen:
-Pursota sämpylöiden pohjapuoliskolle ketsuppia, ja asettele ketsupille neljä viipaletta kurkkua
-Laita paistettu pihvi kurkkuviipaleiden päälle, ja viipale juustoa pihvin päälle
-Laita juuston päälle sipulia, paprikaa ja salaattia
-Levitä majoneesia sämpylän yläpuoliskolle ja paina se salaattia vasten jotta hampurilainen pysyy kasassa
-Tarjoile tuoreeltaan.

*Hampurilaiseen kuuluvat olennaisesti myös tomaattiviipaleet, mutta itse yliherkkyyden vuoksi en käytä niitä. Kotona tehdyt hampurilaiset ovat paitsi terveellisempiä, myös edullisempia kuin pikaruokalan vastaavat. Hampurilaisia on helppo tehdä, ja niihin voi kotioloissa käyttää niin ylijääneet pihvit kuin juustokkeenjämät kaapista. Jos haluat tehdä pihvisi itse, kokeile esim:

Maistuvat Mustapapupihvit
Porkkanaiset Linssipihvit
Simppelit Tofupihvit
Soijarouhepihvit
Tuhdit Pihvit

Hampurilaiset sopivat murkinaksi isommallekin joukolle, katat vain tykötarpeet tarjolle, jolloin jokainen voi koota itselleen sopivan burgerin.
Voit lisätä hampurilaiseen täytteitä maun mukaan, saahan pikaruokaloistakin esim. ananas-purilaisia. Maustamalla majoneesin valkosipulilla, relissillä tai chilillä saat myös suunmukaista purtavaa.

Monet pikaruokalat ja ravintolat käyttävät salaattina yleensä suikaloitua jäävuorisalaattia. Mikäli siis haluat autenttisempia purilaisia, suikaloi pieni jäävuorisalaatti kulhoon, ja peitä kylmällä vedellä. Liota salaattia about viisi minuuttia, ja vaihda vesi. Liota taas. Vaihda vesi 3-4 kertaa, jotta kitkeryys katoaa salaatista. Valuta salaatti, ja täytä hampurilaiset tavalliseen tapaan.

Ei kommentteja: