torstai 21. heinäkuuta 2011

Vihreä Kesäkurpitsakeitto

4 Keskikokoista kesäkurpitsaa
2 Keskikokoista sipulia
1 dl Hienonnettua, tuoretta lipstikkaa
8 dl Kasvislientä
2 dl Puolikuivaa tai puolimakeaa valkoviiniä
2 dl Kaurakermaa
2 rkl Maissitärkkelystä
Suolaa ja rouhittua maustepippuria
Kasviöljyä paistamiseen

-Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsat, ja silppua sipulit
-Itketä kesäkurpitsat
-Kuumenna kattilassa tai wokkipannussa nokare voita tai loraus öljyä, ja lisää sipuli ja huuhdotut kesäkurpitsakuutiot. Kuullota muutama minuutti
-Kaada pannulle liemi ja viini, ja sekoita joukkoon lipstikkasilppu
-Keitä sekoitellen n.20 min, nosta levyltä, ja aja keitto tasaiseksi sauvasekoittimella (tai blenderissä)
-Sekoita maissitärkkelys kaurakermaan, ja kaada seos soseutettuun keittoon koko ajan sekoittaen
-Hauduttele keittoa vielä 5-10 min, tai kunnes se sakenee.
-Mausta keitto lopuksi pippurilla ja tarkista suola, lisää tarvittaessa

*Koristele keitto halutessasi ruohosipulisilpulla, krutongeilla, tai grillatuilla tai paistetuilla kesäkurpitsaviipaleilla. Tarjoile keiton kera esim. patonkia tai sämpylöitä.
Valkoviinin voi hyvin jättää pois, mutta edellisillan viinintähteet voi hyvin kierrättää keitossa :)

Ei kommentteja: