torstai 4. elokuuta 2011

Raparperi-sitruunakakku

No niin, laitetaanpas tähän väliin tuo lupaamani raparperikakkupostaus. Alkuperäinen resepti tähän on peräisin mummiltani, mutta kuten arvata saattaa aikojen saatossa siitä kehittyi itselleni tällainen versio :)

Esivalmistelut:

50g Margariinia
1 dl Fariinisokeria
2-4 Raparperinvartta, vähän koosta riippuen

-Pese/perkaa raparperinvarret, leikkaa halutunkokoisiksi paloiksi
-Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä
-Lisää sokeri ja sekoittele kunnes sokeri sulaa
-Kaada seos vuoan pohjalle, ja laita raparperinpalat päälle, siirrä sivuun odottamaan
-Laita uuni lämpeämään 175'C asteeseen

Taikina:
150g Jäähtynyttä markissulaa
1 dl Sokeria
3/4 dl Perunajauhoa
Tilkka vettä
3 1/2 dl Vehnäjauhoja
2 tl Vaniljasokeria
1 tl Soodaa
1 Sitruuna

Lisäksi:
Nokare margariinia ja korppujauhoa vuoan voiteluun ja jauhotukseen

-Voitele vuoka ja jauhota se korppujauhoilla
-Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri
-Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa, ja leikkaa sitruuna kahtia. Purista mehut toisesta puolikkaasta ja laita sivuun (et tarvitse tähän toista puoliskoa)
-Sekoita perunajauhoon vettä niin että saat notkean seoksen
-Vaahdota markis (=margariini) ja sokeri kuohkeaksi
-Lisää perunajauhoseos vatkaten sokeriseokseen
-Vatkaa jauhoseos taikinaan vähän kerrallaan, sekoita hyvin kunnes saat notkean, hieman liisterimäisen taikinan
-Sekoita taikinaan sitruunanmehu ja -kuoriraaste
-Kaada taikina vuokaan aiemmin valmistetun raparperiseoksen päälle, ja laita vuoka uuniin
-Paista 175'C asteessa n.40-45min. Kokeile kypsyyttä vaikka hammastikulla (kypsä taikina ei tartu tikkuun)
-Nosta valmis kakku jäähtymään vaikka parvekkeelle, jossa se jäähtyy hieman nopeammin, sisätiloissa siihen menee helposti muutama tunti. Kumoa jäähtynyt kakku tarjottimelle, tms. ja tarjoile esim. vaniljakastikkeen tai jäätelön kera (jotka jätin selkeyden vuoksi pois kuvasta).

*Tarvitset tälle kakulle laakean tai pitkulaisen kakkuvuoan (leipävuoka käy mainiosti). Jos vuoassa on tarttumaton pinnoite, sitä ei tarvitse erikseen voidella ja jauhoittaa.
Pahoittelen vielä huonoa kuvaa, kakku aloitettiin ennen kuin muistin kuvata sen :l

Ei kommentteja: