tiistai 2. elokuuta 2011

Maukas Smetanakastike

n.2 1/2 dl Vegesmetanaa
1 rkl Markissulaa
1/2 dl Hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
2 Hienonnettua valkosipulinkynttä
1 tl Agavesiirappia halutessasi
2 rkl Tuoretta sitruunamehua
1 tl Paprikajauhetta
1/2 tl Suolaa

-Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa n.10 minuuttia ennen tarjoilua
-Vatkaa seos kuohkeaksi ennen tarjoilua ja kaada tarjoiluastiaan

*Tämä Itä-Eurooppalaisia vivahteita omaava kastike sopii mainiosti suolaisten paistosten, kuten piirakoiden, lettujen tai blinejen kanssa. Hyvä tarjottava myös uusien perunoiden, kasvisten, kalan, makkaroiden ja erilaisten nuggettien kaverina. Erilaisia vivahteita kastikkeeseen saat vaihtamalla ruohosipulin vaikkapa basilikaan tai rakuunaan, tai lisäämällä suunmukaista tuoreyrttiä ruohosipulin lisäksi. Jos haluat happamamman kastikkeen, jätä agavesiirappi pois.

Ei kommentteja: