tiistai 14. kesäkuuta 2011

Noidankodon BBQ-Kastike

2 1/2 l Coca-Colaa (tms. -Colaa)
3/4 dl Tummaa riisiviinietikkaa
n.1 rkl Maissitärkkelysjauhoa
2 rkl Fariinisokeria
3 rkl Ruskeaa sokeria
1 dl Ketsuppia
2 rkl Tummaa soijakastiketta
2-4 Valkosipulinkynttä
1-3 rkl Vahvaa chilikastiketta (esim. Sriracha tai Encona)
Suolaa ja pippuria

-Sekoita maissitärkkelys ja viinietikka Coca-Colaan, ja odota, että kihinä lakkaa. Kaada seos blenderiin
-Kuori valkosipulinkynnet, laita ne muiden ainesten kanssa blenderiin colaseoksen joukkoon
-Sekoita tasaiseksi
-Maista. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai sokeria
-Kaada seos kasariin tai pieneen kattilaan ja kiehauta
-Laske lämpöä ja keittele kastiketta koko ajan sekoittaen kunnes koostumus on sopiva
-Nosta kastike levyltä, ja anna kastikkeen jäähtyä rauhassa
-Säilö kastike sopiviin pulloihin/purnukoihin, ja säilytä jääkaapissa

*Sopii sekä kastikkeeksi että marinadiksi kaikenlaisille grillattaville, erityisesti sienille ja seitanille. Kasviksista suosittelen kokeilemaan tätä munakoison, paprikan tai maissin kera, mutta tämä maistuu myös tofun ja sienten kaverina. Tästä ohjeesta tulee n.6 dl valmista kastiketta, mutta mikäli haluat valmistaa enemmän, ainekset on helppo tuplata. Suosittelen kuitenkin valmistamaan tämän tällaisissa pienemmissä erissä. Tumman soijakastikkeen voi tässä korvata tavallisella, vaaleammalla soijalla, mutta tällöin kastikkeesta tulee hieman vaaleamman väristä.
Valmis kastike säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Ei kommentteja: