maanantai 23. marraskuuta 2009

Voi-Perkeleet

n. 1 pellillinen

50g Margariinia
1 rkl Kookosrasvaa
Runsas desi sokeria
n.1 dl Mantelimaitoa
n.1 dl Maissitärkkelystä
2 tl Leivinjauhetta
4 dl Vehnäjauhoja

-Sekoita maissitärkkelys ja leivinjauhe jauhoihin
-Sulata margariini ja kookosrasva
-Mittaa sokeri leivinkulhoon, ja lisää rasvaseos. Vatkaa sekaisin
-Lisää mantelimaito, sekoita
-Lisää jauhot seokseen vähän kerrallaan. Sekoita käsin. Lisää jauhoja tarvittaessa, että saat pehmeän, hieman tahmaisen, mutta tarttumattoman taikinan.
-Jaa taikina kahteen osaan, ja leivo molemmat osat n. 3 cm paksuisiksi pötköiksi. Leikkaa n.2 cm levyisiksi paloiksi, ja pyörittele palat kämmenten välissä pieniksi, litteähköiksi pallukoiksi leivinpellille. Litistä palloja tarvittaessa hieman kämmenkupilla, leivokset kyllä kohoavat uunissa.
-Paista 200'C n.10 min, tai kunnes leivokset ovat saaneet hieman väriä.

*Hieman erilaisia epäjumala-pikkuleipiä/perkeleitä saat lisäämällä taikinaan 1 tl vaniljasokeria, jauhettua inkivääriä tai vaikka kanelia :D Jos ei tykkää kookoksesta, voi kookosrasvan korvata vaikka kaakaovoilla, tms, tai jättää kokonaan pois. Ainakin siinä tapauksessa kannattaa laittaa vähän vaniljaa tms. sekaa, että tulee makua taikinaan.
Kummastuttaako nimi jälleen? Niin, no.. resepti on mukaeltu Hannatädinkakuista (kuten joku taisi jo arvatakin) eräänä kauniina päivänä kun joskus aikoinaan iski leipomis-innostus, eikä kaikkia aineksia ollut käsillä. Kokeilin mennä yli mistä aita oli matalin, ja avatessani uunin ensimmäisiin ajatuksiini kuului "Voi per..." no, tiedättehän te :l Myöhemmin viritin sitä hieman epäonnista torso-reseptiä, jonka tuloksena syntyi lopulta ihania pikkuleipiä (jotka eivät ehkä ole Hannatätiä nähneetkään), mutta nimi jäi.

Ei kommentteja: