tiistai 22. maaliskuuta 2011

Maissikeitto

Herkullinen maissikeitto sopii hyvin niin kevään juhliin kuin arkeenkin :)

n.500 g Maissia (pakaste sopii)
1 Sipuli hienonnettuna
2-3 Hienonnettua valkosipulinkynttä
2 dl Kaurakermaa
3 dl Vettä
1-2 tl Vahvaa chilikastiketta
1/2 tl Kuivattua timjamia tai meiramia
1/2 tl Kurkumaa
Suolaa ja pippuria
2 dl Vegefraichea
1 tl Valkoviinietikkaa
1 tl Sokeria

Lisäksi:
Hienonnettua, tuoretta persiljaa
Blenderi tai sauvasekoitin

-Mittaa vesi ja kaurakerma kattilaan
-Lisää maissi, valkosipuli, sipuli ja mausteet
-Keitä kunnes sipulit pehmenevät ja aja seos tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella
-Lisää vegefraiche, sokeri ja etikka, ja kiehauta keitto sekoittaen. Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Anna keiton vetäytyä hetki
-Sirottele annoksen päälle tarjoiluvaiheessa hieman hienonnettua persiljaa.

*Kurkuman voi jättää halutessa pois, mutta se korostaa keiton kauniin keltaista väriä. Keväisen pirteän makuvaihtoehdon saat lisäämällä keittoon pari rkl sitruunamehua ennen soseuttamista. Ripaus kuivattua tai tuoretta salviaa keitossa puhdistaa ei-toivotuista energioista ja karkottaa pahat henget juhlapöydästä ;) Tarjoile keitto paahdetun leivän, valkosipulivoin ja vaikkapa paistetun tofun kera.
Mikäli sinulla ei ole blenderiä, tms, voit jättää keiton soseuttamatta, ja vaikkapa suurustaa maissitärkkelyksellä (2/3dl kylmää vettä ja 1 rkl maissitärkkelystä).

Ei kommentteja: