torstai 17. syyskuuta 2009

Manteli-Suklaapalat

2 Kananmunaa
2 2/3 dl Sokeria
1 1/2 dl Huoneenlämpöistä maitoa
4 1/2 dl Vehnäjauhoa
2 tl Leivinjauhetta
1 rkl Mantelijauhetta
100 g Raastettua maitosuklaata
100 g Voisulaa

-Vuoraa korkeareunainen leivinpelti leivinpaperilla, laita uuni lämpeämään.
-Sekoita jauhot, leivinjauhe, mantelijauhe ja suklaaraaste
-Vaahdota munat ja sokeri
-Sekoita joukkoon puolet maidosta, ja 1/3 jauhoseoksesta.
-Sekoita joukkoon puolet voisulasta, ja puolet jäljelläolevista jauhoista.
-Sekoita joukkoon loppu maito, loput jauhot ja loppu voisula
-Kaada taikina pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi
-Paista 225,C n.15 min.

Kuorrutus:
1/2 dl Voisulaa
1/2 dl Vahvaa kahvia jäähdytettynä
1/2 dl Raastettua maitosuklaata
Tomusokeria
Mantelilastuja

-Sekoita voisula ja kahvi, lisää suklaa, ja tomusokeria niin paljon että saat notkean kuorrukkeen
-Levitä kuorruke taikinalevylle kun olet ottanut sen uunista, ja sirottele päälle mantelilastuja
-Anna jäähtyä rauhassa, leikkaa taikinalevystä reunat pois, ja leikkaa jäljellä oleva levy kahteenkymmeneen palaan (5 leikkausta pystyyn ja 4 vaakaan).

*Ihania kaakaon, kahvin, tai mustan teen kera.

Ei kommentteja: