perjantai 14. tammikuuta 2011

Kheera Raita

Raita on intialainen, maustettu jogurttikastike. Jota tarjotaan yleensä viilentävänä lisukkeena mausteisten curryruokien keralla. Tunnetuin ja stereotyyppisin taitaa olla kurkkuraita, josta itsekin pidän eniten. Tällä ohjeella olen itse aina onnistunut:
3 dl Maustamatonta soijajogurttia
n. 1/2 Pieni tuorekurkku
1/2 Sokeria
1/2 tl Suolaa
n.1 rkl Hienonnettua, tuoretta korianteria
Ripaus jauhettua jeeraa
Ripaus paprikajauhetta
Ripaus mustapippuria

-Huuhtele ja raasta kurkku. Kaada astian pohjalle valunut kurkun neste pois, ja lisää kurkku jogurttiin. Kurkku saa olla kosteaa, eli ei tarvitse puristella kuivaksi :)
-Sekoita myös loput mausteet jogurttiin.
-Peitä astia kelmulla tai kannella, ja anna tekeytyä/jäähtyä jääkaapissa n. 1/2 tuntia ennen tarjoilua.

*Tarjoile mausteisten itämaisten ruokien, ja vaikka roti-leivän lisukkeena.

Ei kommentteja: