torstai 6. elokuuta 2009

Kiinalainen kurkkusalaatti

1 Tuorekurkku
1-3 Valkosipulinkynttä
1 tl Sokeria
1/2-1 tl Suolaa
2 rkl Riisiviinietikkaa
2 rkl Seesamiöljyä

-Huuhtele kurkku, ja suikaloi se mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita kurkkusuikaleet pakaste, tms. -rasiaan. Hienonna valkosipulinkynnet.
-Sekoita valkosipuli, ja loput ainekset yhteen marinadiksi.
-Kaada suikaleista valunut neste pois, ja kaada marinadi rasiaan kurkkusuikaleiden päälle. Sekoita hyvin.
-Anna salaatin maustua hyvin, mielellään jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Sekoita salaatti vielä ennen tarjoilua ja kaada rasian pohjalle valunut neste pois.
-Tarjoile lisukkeena tai syö sellaisenaan.

*Salaattiin voi tarjoiluvaiheessa lisätä vähän paahdettuja seesaminsiemeniä.

Ei kommentteja: