tiistai 15. joulukuuta 2009

Simppeli Broccolipasta

250 g Spagettia tai kuviopastaa
1 Broccoli leikattuna nupuiksi
4 Valkosipulinkynttä
Suolaa ja mustapippuria myllystä
3/4 dl Ravintohiivahiutaleita
Oliiviöljyä

-Valmista broccoli, ja ota keitinvesi talteen
-Keitä pasta kypsäksi broccolinkeitinvedessä. Kun pasta on kypsää, ota talteen pari desiä keitinvettä, siivilöi pasta, ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita sivuun odottamaan
-Hienonna valkosipulinkynnet, ja kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä. Lisää broccoli ja mausta suolalla ja pippurilla, ja paista aineksia hetki
-Lopuksi lisää kypsä pasta, ja jos seos tuntuu kuivalta, lisää loraus keitinvettä. Kaada joukkoon ravintohiivahiutaleet, ja sekoita hyvin.

*Tarjoile lisäksi (annoksen pinnalle ripoteltavaksi) raastettua parmesanjuustoketta tai ravintohiivahiutaleita, ja paahdettua patonkia. Jälkiruoaksi sopii esim. hedelmäsalaatti.

Broccolin varsiosan voi kuorittuna esim. höyryttää vaikka suikaleina lämpimän ruoan lisukkeeksi, tai hyödyntää vaikkapa ihaniin kasviskuvioihin ;) 

Ei kommentteja: