tiistai 21. heinäkuuta 2009

Tassukakut

100g Markissulaa
1 1/2 dl Sokeria
1 dl Kasvimaitoa
1 dl Soijajogurttia
1 tl Vaniljasokeria
1/2 tl Kardemummaa
n.5 dl Vehnäjauhoja
+ 2 tl Leivinjauhetta

-Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
-Vaahdota markissula ja sokeri.
-Lisää mausteet ja jogurtti. Sekoita hyvin.
-Lisää osa jauhoista ja vähän kasvimaitoa. Sekoita.
-Lisää loput jauhot ja maito. Vaivaa kiinteäksi taikinaksi.

Taikina saa jäädä tahmeahkoksi, kunhan ei tartu sormiin.
-Jaa taikina ensin kahteen osaan, ja jaa puolikkaat kahteen, että sinulla on 4 palaa taikinaa.
-Pyörittele taikinaneljännes kerrallaan n. 25 cm pituiseksi pötköksi, ja leikkaa pötkö pienempiin, suunnilleen pingis/golfpallon kokoisiin paloihin.
-Pyöritä paloista palloja leivinpellille, ja litistä vähän jokaista palloa sormin.

-Paista 225'C uunissa n.15 min, tai kunnes leivosten pinta on saanut kullanruskean sävyn.

*Tässä erässä käytin mustikoilla maustettua jogurttia (siksi taikina näyttää vähän violetilta), mutta maustamaton sopii hyvin.

Ei kommentteja: